Národný týždeň charity

29. máj – 5. jún 2021

Klikni na vybranú charitu a spoznaj príbeh pomoci z tvojej diecézy

Rozbúchajte svoje srce pre pre charitu počas Národného týždňa charity
#SrdcomCharitak. Pretože tak ako pomoc, aj charita je vecou srdca.

Spoznaj 8 príbehov

Svedectvá ľudí, ktorí zakúsili lásku k blížnemu na vlastnej koži, sme natočili na video. Vďaka ochotným ľuďom z charity im život ukázal ich pravú hodnotu.

Ambasádorom kampane je bežec a šprintér Ján Volko.

Beh pre Charitu

Buď aj ty srdcom chariťák, pomôž nám zabehnúť 1000 km naprieč Slovenskom. Zaregistruj svoje kilometre a my ti pošleme odmenu.

Už sme spolu odbehli:

3827 kilometrov

„Ich hrdinstvom je prísť a zaklopať na dvere. Prísť a hľadať cestu, z ulice, od násilníka, zo závislosti alebo cestu, ako sa postarať o deti. Hrdinstvo, ktoré ostáva nám, je nenechať ich prosbu bez odpovede.“
    Erich Hulman, generálny sekretár SKCH

Sprievodné podujatia

29. mája o 18: 00 v Ľutine - Priamy prenos Gréckokatolíckej liturgie na Rádiu Lumen - celebruje vladyka Babjak

31. mája o 10:00 v Piešťanoch - Malý nákup – veľká pomoc - Zbierka potravín a drogérie

31. mája o 10:00 v Žiline - Slávnostné otvorenie Domu charity sv. Vincenta - Otec biskup Tomáš Galis posvätí nové sídlo DCHV na Bratislavskej 423/27 v Žiline. Pomoc sa dostane k viacerým ľuďom, nová nocľaháreň je pre 15 žien, celková kapacita sa zvyšuje z 25 na 62 lôžok a miest nocľahárne a nízkoprahového denného centra. Podujatie je pre limitovaný počet účastníkov len interného charakteru, nie je otvorené širokej verejnosti.

1. júna o 17:00 - Deň detí Online - na FB Spišskej katolíckej charity

1. jún - CreoCaritas - spustenie 1. grantového programu Bratislavskej arcidiecéznej charity

2. jún Komunitná kaviareň Špitálik, Hlavná 43, Trnava
    10:00 - Charitný bazár kníh