Bazár kníh v Trnave: Vyberte si z tisícky titulov

pridal: Darina Kvetanová | dátum: 26. mája 2021 | kategória: Komunitná pomoc

Knihomoli, sem sa! Už počas Národného týždňa charity si v Trnave budete môcť vybrať z tisícky titulov. Okrem zaujímavých diskusií na tému charitnej pomoci bude totiž v stredu 2. júna počas celého dňa v komunitnom centre Špitálik prebiehať aj bazár kníh od výmyslu sveta a svetoznámych autorov.

Nájdete tu skutočne veľký záber žánrov. Od detektívok, cez dobrodružné romány a ženské bestsellery až po diela majstrov poézie. Lingvistov poteší cudzojazyčná literatúra, gazdiné zas knihy o varení a milovníkov dejín historické knihy. Za dobrovoľný príspevok si z bazára môžete odniesť aj náboženskú, motivačnú či technickú literatúru, cestopisy, knihy o prírode, leporelá a rozprávky pre deti, ale aj odborné knihy.

Celkovo ich ponúkneme viac ako tisíc. Pripravené pre vás budú na pešej zóne pred hlavnou budovou Trnavskej arcidiecéznej charity a pod bránou, v komunitnej kaviarni Špitálik na Hlavnej 43. Bazár kníh sa začne v stredu 2. júna o 10. hodine a potrvá približne do 18. hodiny.

„Veľmi sa tešíme, že tieto knihy dostanú druhú šancu. Je to možno už otrepané slovné spojenie, no v prípade kníh platí na sto percent. Ja osobne ich nikdy nevyhadzujem, radšej ich podarujem kamarátovi,“ hovorí Vladimíra Kloknerová z Trnavskej arcidiecéznej charity, ktorá si aj s kolegyňami zobrala organizáciu knižného bazáru na starosť.

Komunitná kaviareň s dieľnou Špitálik je priestor na dvore v podbrání Trnavskej arcidiecéznej charity. Špitálik tvoria ľudia pre ľudí. Hostí tu obslúžia dobrovoľníci, medzi ktorými nájdete aj ľudí so zdravotným znevýhodnením. Nápojová aj jedálna ponuka je za dobrovoľný príspevok a rovnako tak kúpite aj krásne veci vytvorené dobrovoľníkmi v pripojenej dielni.

Do kaviarne momentálne hľadáme dobrovoľníkov.  Kontaktujte nás.